I frökatalogen fick man ju med en påse med chilipaprika, den har jag satt ner nu. Det var 4 fröer i en påse, och jag hade lyckats få åt mej två! Alltså satte jag åtta fröer, men endast två har grott. Tror att det stod att grobarheten var 68 % men för min del blev utdelnin gen endast 25%. Ja det är ett lotteri detta. Lådan får stå kvar, man vet inte några till kan ju komma.

Tomaterna växer iaf fint. Karaktärsbladen har kommit och det ser ricktigt bra ut, synd bara att dom han växa lite väl mycket före hjärtbladen, men det går ju bra att skola ner dom till hjärtbladen, så det är ju ingen fara. Det riktigt kliar i fingrarna nu att få ner mer fröer, men jag måste hålla mej!! Det blir inte bra om man har för mycket stående och väntar på ute vistelse. Har inte belysning så det räcker, så jag får väl hålla mej ett tag till.

Boken jag köpte på bokrean om örtagårdar var underbar att läsa, har läst den från pärm till pärm nu, och bilden av min egen örtagård växer fram i mitt innre mer och mer. Nästan så jag kan känna doften av all örter, och hur gott köttet luktar och smakar från grillen, kryddat med mina alldeles eget odlade örter. Tomaterna som smakar underbart av solens värme. Ååå jag kan snart inte stå ut!! LÄNGTAR!!

Blunda och tänk!

Först tar men ett kliv in i växthuset, känner den fuktiga värmen och doften av jord, tomater och allt som växer. Plockar ett par härligt mogna tomater, tar en gurka från plantan, kanske en liten paprika är mogen. Går sedan ut och plockar ett knippe av salladen som växer så fint i sin bädd, drar försiktigt upp härligt röda rädisor, lite persilja och ett fång med olika kryddor. Ååå nu är det bara att göra en sallad av det joden skänkt, krydda kött eller fisk och grilla. sedan sitta ute och bara njuta av allt gott!! Ja så kommer min sommar att se ut!!

 

Nu är dom första fröerna satta i jord. Tomaterna satte jag i torsdags förra veckan och hade visat sej över jordytan i lördags morse. Det är lika roligt varje år! Det som oroar mej lite är att dom lyckades skuta iväg lite mycket tycker jag, men det blir säkert bra. Jag flyttade dom lite svalare nu och dom har lampa, så dom kommer säkert att stanna av lite nu, och bli knubbiga och fina. Så nu väntar vi med spänning på paprikan. Ska åka in till staden i dag och köpa mej några krukor, tänkte sätta svartöga direkt i krukorna. Lägger ett lager såjord på så blir det bra, Dom är ju lite svårhanterliga när dom kommit upp, så då är det ju bra om man slipper sätta om dom. Fundarar lite på luktärtorna, ska spara toarullar som jag ska sätta dom i, d gör jag likadant med dom. superbra det, det är bara att sätta ner rullen och allt! Men dom får vänta ganska läne än! Dom gror ju rätt fort och sedan är det ju bra om man klipepr ner dom lite innan man sätter ut dom.

Ska även kolla upp lite fråer till örtagården, ska sätta Lavendel det vet jag. Men jag hinenr få ner resten av örterna i slutet av mars, kanske till och med i mitten av april. Planer, det är ju så mysigt att tänka på vad man ska ha i rabatterna. Jag vet exakt vart jag ex ska ha luktärtorna, tomatplantorna. Stolen som jag ska sitta på och nuta av grönskan i växthuset!

Har även börjat späna på ett utekök på lotten, det vore ju så skönt att kunna laga lite mat när man är där och jobbar, skärda sina egna grönsaker framöver och koka en soppa eller grilla något gott! Koka en kopp te och sitta i växthuset och njuta! Tända massor av ljus och bara sitta och titta! LÄNGTAR!!

Ska ta lite bilder till nästa gång!

Växa på er!!